banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Power Rangers zetten kroon op supermaand voor Hollywood

27 maart 2017

Niet elke analist zal er geld op hebben willen zetten, maar Power Rangers deed wat het moest doen aan de Amerikaanse boxoffice: scoren. Ondertussen denderde Beauty and the Beast door, ook internationaal.  

Na het beëindigen van The Hunger Games en het stilvallen van Divergence had Lionsgate alle hoop gevestigd op Power Rangers als nieuwe tienerfranchise. Die gok lijkt nu goed uit te pakken. Met een openingsweekend van 40 miljoen dollar heeft Power Rangers bewezen levensvatbaar te zijn. En een Aziatische markt vol Power Ranger-fans zal de film vlot uit de rode cijfers helpen.

En dat terwijl de eerste bioscoopfilm gebaseerd op het televisieshow, Mighty Morphin’ Power Rangers, in 1995 een stille dood stief. Maar de brandnaam is sterk: aan het einde van hun tv-run hadden de Rangers voor zo’n zes miljard dollar aan merchandising gegenereerd. De nostalgiefactor zal dan ook zeker een rol hebben gespeeld bij deze succesvolle terugkeer.

Beauty and the Beast kende met een recette van 88 miljoen dollar een geweldig tweede weekend. Wereldwijd kijkt de musical nu al tegen de 700 miljoen aan. De zalen waren een stuk leger bij de scifi-shocker Life, die toch wel wat teleurstelde met een opbrengst van 12,5 miljoen en een vierde plaats. Ronduit slecht was de prestatie van de komedie CHIPS. Een zevende plek en 7,6 miljoen dollar: meer zat er niet in voor deze vrije bewerking van de ooit geliefde tv-reeks.  

Toch is maart is een fraaie maand geworden voor Hollywood. Het leek wel of alles goed liep. Beauty, Logan, Skull Island en Get Out deden het allemaal beter dan verwacht zodat de studio’s voor het eerst in de geschiedenis een miljard hebben omgezet in maart. En dat met nog vijf dagen te gaan op de kalender.  

 Blast from the past: Power Rangers werken nog steeds / Lionsgate 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)