banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Rings moet meerdere erkennen in Split aan US boxoffice

06 februari 2017

Het leek een verstandig besluit om horrorfilm Rings pas twee weken na de release van shocker Split te lanceren. Alleen had niemand er rekening mee gehouden dat die zo’n lange adem zou hebben. Dus kon Split voor de derde week op rij de US boxoffice aanvoeren. De laatste keer dat regisseur M. Night Shyamalan dat overkwam, was met The Sixth Sense (1999).

Dat meer bezoekers Shyamalans film (14,3 miljoen dollar) verkozen boven Rings (13,3 miljoen) zegt ook wel iets over de trend om klassieke horrorfilms nieuw leven in te blazen. Van alle recente pogingen (Evil Dead, Poltergeist, Blair Witch) scoort Rings veruit het slechtst aan de Amerikaanse kassa’s. Zeer matige kritieken en het feit de kijkers niet wisten of het een vervolg op of een reboot van The Ring (2002) was, zal niet geholpen hebben.

Ronduit slecht was de start van de andere grote nieuwkomer, The Space Between Us: een negende plek en een opbrengst van 3,5 miljoen. Het tienerdrama met een sf-twist richtte zich op vrouwelijke millennials, maar een grote ster of een bekend boek was niet aan de film verbonden. Dus bleef de doelgroep grotendeels thuis.

Ook Robert De Niro kon geen potten breken in The Comedian, die met 950.000 dollar niet eens de top tien haalde. La La Land en Hidden Figures blijven uitstekend scoren dankzij mogelijk Oscar-succes in het vooruitzicht. Beide films zitten al ruim over de 100 miljoen in Amerika alleen.  

 Een tweede plek voor Rings / UPI

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird