banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Roel Reiné zet grote internationale stap

21 januari 2017

Niemand minder dan Roel Reiné treedt toe tot de Marvel-familie. De Michiel de Ruyter-regisseur gaat dit jaar nog voor zender ABC de eerste twee afleveringen regisseren van The Inhumans, een reeks gebaseerd op de gelijknamige Marvel comics.

Reiné’s uitverkiezing komt niet echt uit de lucht vallen. Vorig jaar heeft hij voor betaalzender Starz een aflevering mogen regisseren van Black Sails, de populaire piratenserie. Reiné’s kwaliteiten als zeewaardig actieregisseur waren positief opgevallen door de internationale versie van Michiel de Ruyter, Admiral genaamd.

Tegen HFN vertelde Roel vorige maand dat met name één spectaculaire actiesequentie uit zijn Black Sails-aflevering grote indruk heeft gemaakt. ‘De grote baas van Starz zei: ‘This is one of the best scenes in American television history!’ Als je dat hoort denk je wel even: dat is toch niet normaal? Toen ik terugkwam van de shoot van Dead Again in Tombstone had ik een week lang in Los Angeles alleen maar afspraken met de grote networks: HBO, Netflix, Starz. Iedereen wilde een pilot met me maken.’ Het werd dus ABC.

The Inhumans kwamen al eerder boven water in het Marvel Cinematic Universe dankzij een optreden in ABC’s populaire Agents of S.H.I.E.L.D. Maar nu krijgen Black Bolt en Lockjaw dus hun eigen serie. Speciaal aan de twee afleveringen die Reiné gaat draaien, is dat ze alvorens hun tv-release eerst in IMAX-theaters vertoond gaan worden. Dit gebeurt tijdens het Labor Day-weekend in september. De opnamen van Reiné's nieuwe Nederlandse avonturenfilm Redbad 754 A.D. staan gepland voor dit najaar.   

 

 Roel Reiné op de set van Michiel de Ruyter, zijn internationale doorbraak / Roel Reiné    

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180