banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Rogue One is alweer een Star Wars successtory

19 december 2016

Records werden niet gebroken, maar dat Rogue One: A Star Wars Story erg sterk opende dit weekend, daar was iedereen het wel over eens. Met een driedaagse US boxoffice van 155, 1 miljoen dollar en een internationale opbrengst van 290,5 miljoen deed de ‘stand alone’ Star Wars wat verwacht werd: scoren.  

Echte concurrentie was er niet want bijna geen studio geloofde in effectieve contraprogrammering. Alleen New Line deed een poging en moest daarvoor boeten. Collateral Beauty werd met 7 miljoen dollar en een vierde plaats het laagst openende Will Smith–vehikel ooit. Focus, After Earth, Concussion: Smith moet eens serieus gaan nadenken over betere adviseurs, want al deze recente projecten deden zijn fans thuisblijven.

Dan Rogue One. De op drie na beste decemberopening ooit en na drie dagen al nummer vijftien op de lijst van best bezochte films van 2016. Dat A Star Wars Story daar nog flink op gaat stijgen lijkt duidelijk. Of de film ook de lange adem heeft van The Force Awakens zal moeten blijken. Die opende overigens vorig jaar met een verbluffende 248 miljoen dollar. Maar voor een spin-off doet Rogue One het gewoon fantastisch.

La La Land ging van vijf prints naar 200 maar bleef uitstekend presteren. De bejubelde musical kon vier miljoen dollar bijschrijven en staat inmiddels op de zevende plek van de boxoffice-lijst. Elle is daarentegen op weg naar de uitgang. Paul Verhoeven zag zijn Oscarkansen verdwijnen en daarmee extra toeloop. Na zes weken en een boxoffice van 700.000 dollar lijkt het doek te vallen voor Elle.

 De Force is ook weer sterk in Rogue One, de 'stand alone' Star Wars-aflevering (Disney)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN