banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Rogue One leider vakantie-boxoffice VS

02 januari 2017

Ook in z’n derde week was Rogue One: a Star Wars Story niet te kloppen aan de US boxoffice. Sterker nog: in die betrekkelijk korte periode wist de Disney-hit in Amerika uit te groeien tot de op een na best bezochte film van 2016. Ook Sing, La La Land, Fences en Hidden Figures deden goede zaken gedurende de laatste bioscoopweek van het jaar.

Met die tweede plaats verdringt Rogue One een andere Disney-film (Captain America: Civil War), en moet hij alweer een Disney-titel voor zich dulden in de jaarlijst: Finding Dory. De bonussen zullen hoog zijn binnen de studio die Walt bouwde. Vijftig miljoen dollar was het bedrag waarmee Rogue One zijn derde weekend bovenaan de boxoffice afsloot.

Sing knalde ook lekker door met een weekendopbrengst 41,5 miljoen dollar. Andere films bleven daar flink bij achter. Passengers was derde met 15,5 miljoen, Assassin's Creed achtste met 7,9 miljoen. Oscarkandidaten Fences en La La Land profiteerden van een sterke mond-tot-mondreclame door hoge zaalopbrengsten te draaien. Ondanks een fors aantal minder zalen doen beide films goed mee in de top 10 op respectievelijk plaats 5 en 7.  

Het hoogste zaalgemiddelde van het weekend was voor Hidden Figures, het waargebeurde drama over drie zwarte vrouwen die NASA de juiste wiskundige berekeningen leveren voor diens eerste ruimtemissie. Met een gemiddelde zaalopbrengst van 43.000 dollar bleef Hidden Figures onder meer de goed ontvangen Paterson van Jim Jarmusch (22.000 dollar) voor.

 De opmars van Rogue One blijft voortduren (Disney)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180