banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Rustig boxoffice-weekend in de VS

05 december 2016

Een eerste plaats aan de US boxoffice en een nieuw record: bij Disney blijft de wind de goede kant op blazen. Moana eindigde opnieuw bovenaan en de studio ontnam Universal de titel voor hoogste jaarrecette ooit. Carice van Houten zag ondertussen ook haar nieuwe film in de VS in roulatie gaan.

De week na Thanksgiving kent eigenlijk nooit grote lanceringen en afgelopen weekend was hierop geen uitzondering. Alleen Incarnate werd in 1.700 theaters uitgezet. De horrorfilm over een duivelsuitdrijving wist daarmee net de top tien binnen te glippen. Carice van Houten speelt de moeder van het bezeten jongetje, haar eerste internationale rol sinds Race eerder dit jaar.

Incarnate was geen echte competitie voor de grootverdieners aan de boxoffice. Moana bleef de leiding behouden met een bruto opbrengst van 28.5 miljoen dollar. Fantastic Beasts deed 18.5 miljoen, goed voor een tweede plaats. Arrival kroop in zijn vierde week omhoog naar de derde plaats: 7.3 miljoen dollar.

Ter ondersteuning van diens Oscarkansen werd de goed ontvangen artfilm Jackie bescheiden in de markt gezet: vijf theaters. Het drama volgt de voormalige First Lady Jacqueline Kennedy rond de periode van de moord op haar echtgenoot Jack. Ook Manchester by the Sea, die bij tal van critic circles als beste film van het jaar uit de bus komt, heeft hoge zaalgemiddelden.  

Bij Disney kan de vlag opnieuw uit, want de studio klopt Universal met de hoogste jaaropbrengst ooit: 2.49 miljard dollar. Internationaal is de grens van de 4 miljard zelfs gepasseerd. En dan moet Rogue One: a Star Wars Story 15 december nog uitgaan.

 Carice van Houten als bezorgde ouder in Incarnate (DFW)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie