banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Secret Life of Pets vestigt nieuw US record

11 juli 2016

En alweer scoort een animatiefilm met grote cijfers. The Secret Life of Pets was met voorsprong de best bezochte film in Amerika het afgelopen weekend. Ondertussen had Finding Dory ook wat te vieren.

Het was nog even spannend voor Illumination (en Universal) of deze animatiefilm zonder Minions erin ook goed zou scoren. Maar ze hoefden zich geen zorgen te maken: The Secret Life of Pets maakte direct een enorme klapper. Met een US boxoffice van 103,1 miljoen dollar werd zelfs een record gevestigd: het was het hoogste bedrag ooit waarmee een originele animatiefilm (dus geen sequel) opende. Het vorige record van 90,4 miljoen (Pixars Inside Out) werd eenvoudig opzij geschoven.

The Secret Life of Pets, waarin twee New Yorkse honden allerlei avonturen beleven wanneer ze de veiligheid van hun huizen achter zich laten, luidt een goed jaar in voor Illumination Entertainment. De studio van de Despicable Me- franchise heeft voor december nog Sing in de aanbieding, een geanimeerde musical over een zangcompetitie voor dieren met grote namen als Matthew McConaughey en Scarlett Johansson. De 4 minuten durende trailer trekt momenteel veel bekijks.

Ondertussen kon bij concurrent Pixar de champagne ook open. Finding Dory (plek 3) heeft na vier weken al de hoogste Amerikaanse opbrengst van alle films uit 2016, te weten 422,5 miljoen dollar. The Legend of Tarzan (nummer 2) bleef goed overeind in z’n tweede week en wist 20,6 miljoen toe te voegen aan zijn totaal. Volgende week wordt het reuze spannend om te zien hoe de make over van Ghostbusters zal openen.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px