banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Sequels stellen teleur tijdens Memorial Day weekend

30 mei 2016

Bekende gezichten in nieuwe films, dat was het beeld van het Memorial Day weekend in de Verenigde Staten. Het X-Men team ging op herhaling in X-Men: Apocalypse, en Johnny Depp en Mia Wasikowska keerden terug in Alice Throught The Looking Glass. De een deed het beter dan de ander, maar echt geweldig presteerden geen van beiden.

De prognose voor het zevende deel uit de X-Men serie was een opbrengst van boven de tachtig miljoen dollar. Die grens werd niet gepasseerd, en de score van de vorige aflevering, X-Men: Days of Future Past (110 miljoen) werd zelfs bij lange niet gehaald. En dat terwijl Apocalypse een extra lang weekend had. Het totaal van 78 miljoen dollar is niet zorgelijk, zeker gezien de mooie bezoekcijfers die de franchise vorige week al buiten de VS liet zien. Maar de vaart lijkt langzaam uit deze reeks te verdwijnen.

Ronduit teleurstellend was de Amerikaanse opbrengst van Alice Through the Looking Glass. Het team van Alice in Wonderland, minus regisseur Tim Burton, had van Disney een enorme zak geld gekregen om deze sequel even spectaculair te maken als zijn voorganger. Inclusief marketing kostte Looking Glass 320 miljoen dollar om in de markt te zetten. Dat gaat Disney niet terugvinden in eigen land. De 35 miljoen dollar zat maar liefst 25 miljoen onder de verwachtingen van Disney zelf.

Het is een schaarse miskleun in een jaar van superlatieven voor de studio, die eerder deze maand met al haar 2016 product de grens van 4 miljard dollar passeerde. Met vier films in de huidige top tien waaronder is Disney nog steeds de te kloppen boxoffice kampioen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px