banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Solide start Ghostbusters aan US boxoffice

18 juli 2016

Bij Sony kan de vlag uit nu de door slechte publiciteit geplaagde Ghostbusters een keurige start aan de US boxoffice heeft gemaakt. Met 46 miljoen dollar scoorde de komedie boven verwachting. Maar is het ook genoeg om uit de kosten te komen?

Vanaf het moment dat bekend werd dat de hoofdrollen in de Ghostbusters-reboot van regisseur Paul Feig door louter vrouwen zouden worden vertolkt, was er veel gemor onder genrefans. Ook de eerste trailer werd bijzonder negatief ontvangen. Maar een publicitair charmeoffensief van de sterren Melissa McCarthy en Kristen Wiig en heel behoorlijke kritieken deed de negatieve toon alsnog omslaan. Ghostbusters eindigde dit weekend op een keurige tweede plek achter de top presterende The Secret Lif of Pets (50,6 miljoen).

Toch is Sony nog niet uit de gevarenzone met Ghostbusters. Een hoog prijskaartje (alleen al de productiekosten waren 144 miljoen dollar) betekent dat de film een paar weken lang goed moet blijven scoren, wat met een overvolle zomeragenda nog best lastig is. En buiten de VS is Ghostbusters veel minder een fenomeen dan in Amerika; daar zal het dus niet meteen storm lopen. In China gaat de film zelfs niet eens uit. Toch praat de studio nu al openlijk over eventuele vervolgen.

Finding Dory schreef dit weekend boxoffice-geschiedenis door de hoogste Amerikaanse opbrengst ooit voor een animatiefilm neer te zetten. Met 445 miljoen dollar passeerde de Pixar-hit recordhouder Shrek 2 uit 2004. Dit alles in nog geen vijf weken tijd: Finding Dory blijft verbazen.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px