banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Sterk debuut 10 Cloverfield Lane in de VS

14 maart 2016

De top van de box office was opnieuw voor Zootopia, maar 10 Cloverfield Lane kende een uitstekend eerste weekend in de VS. The Brothers Grimsby ging daarentegen direct onderuit.

Geholpen door veelal positieve recensies wist 10 Cloverfield Lane met een bruto opbrengst van 25 miljoen dollar al bijna zijn kostprijs van rond de 13 miljoen in het eerste weekend terug te verdienen. De film scoorde goed onder horrorliefhebbers, aangetrokken door de link met voorganger Cloverfield. Opvallend genoeg trokken de bezoekcijfers na vrijdag verder aan, wat betekende dat ook niet genrefans in de gaten kregen dat er iets bijzonders te zien viel.

Voor de nieuwe Sacha Baron Cohen (een achtste plek) was daarentegen nauwelijks belangstelling. Het kan zijn dat de onderwerp, alweer een spionageparodie, ongelukkig getimed was. Het kan ook zijn dat de specifieke humor van Baron Cohen zijn beste tijd gehad heeft. Voorganger The Dictator was ook geen doorslaand succes. The Brothers Grimsby (bij ons gewoon Grimsby genaamd) scoorde net 3 miljoen dollar, een wel heel magere opbrengst voor ruim 2200 zalen.

Zootopia bleef onbetwist marktleider, en voegde nog eens 50 miljoen dollar toe aan de totaalscore. De religieuze The Young Messiah wist geen wonderen te verrichten: 3,4 miljoen en een zevende plek. De romantische Perfect Match deed het in minder zalen iets beter: 4,2 miljoen op plaats zes. Vermoedelijk zullen veel theaters komende weken al prints van Grimsby, Messiah en Match gaan ruimen voor de stoomwals die er met de Paasdagen aan zit te komen: Batman V. Superman: Dawn of Justice.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird