banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Sterke start Patser in Nederland

02 februari 2018

Patser had zich geen betere openingsdag kunnen wensen. De misdaadfilm was bij de drie grote concerns op donderdagavond de nummer 1-film. Dat was goed voor tienduizend bezoekers.

Des te opmerkelijker is dat het hier een van origine Vlaamse film betreft, van de Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah (Black). Door een deel van de handelingen te verplaatsen van Antwerpen naar Amsterdam konden Nederlandse elementen worden toegevoegd, waaronder acteurs als Ali B. en Eric Corton. In Nederland werd met name Ali B. gebruikt voor de promotie en dat heeft duidelijk gewerkt. In België wist de film in vijf dagen 82.000 bezoekers te trekken. 

Natuurlijk schuilt het succes ook in de kwaliteiten van Patser, gemaakt door de talentvolle El Arbi en Fallah. Het duo laat hier zien de Amerikaanse actiecinema op hun duimpje te kennen. Met hun twee vorige films Image en vooral prijswinnaar Black (2015) wisten El Arbi en Fallah ook al internationaal op te vallen. Daardoor ontving het tweetal een uitnodiging uit Hollywood om eens te komen praten. Ze mogen nu Bad Boys for Life met Will Smith en Martin Lawrence maken. Ook een nieuwe Beverly Hills Cop staat in de planning.

Het Amsterdamse productiehuis Column was coproducent van Patser, Dutch Filmworks is de Nederlandse distributeur. Patser is te zien op 55 doeken. 

Ali B. trekt de kar voor Patser in Nederland / DFW

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)