banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Stilte voor de storm aan de US boxoffice

02 mei 2016

Terwijl Captain America: Civil War warm mocht draaien in de rest van de wereld, kreeg aan de Amerikaanse boxoffice The Jungle Book opnieuw alle ruimte om te domineren. Drie films gingen er nieuw uit, en zelfs opgeteld kwamen hun opbrengsten nog niet in de buurt van de Disney-blockbuster.

Niet dat de verwachtingen hooggespannen waren voor Keanu, Mother’s Day en Ratchett and Clank. Afgelopen weekend eindigde officieel het voorseizoen, en de studio’s hielden liever hun kruit droog voor de komende vier maanden. Maar dat Mother’s Day op de vierde plek strandde met 8,3 miljoen dollar was toch wel even schrikken. Julia Roberts én Jennifer Anniston onder regie van Gary Marshall: de analisten hadden echt meer verwacht.

Keanu is het speelfilmdebuut van het populaire Comedy Central-duo Key & Peele, maar dat tv-succes vertaalde zich niet naar een solide boxoffice. De komedie over twee hoogopgeleide zwarten die zich als gangsta’s moeten gedragen om hun katje terug te krijgen, kwam niet verder dan een derde plaats en 9,3 miljoen. Videogame-adaptatie Ratchett and Clank stierf een stille dood op plek zeven, met 4,5 miljoen dollar aan handel.  

The Jungle Book incasseerde ondertussen in zijn derde weekend bovenaan 42,4 miljoen dollar alsof het niets was. Het goede nieuws voor The Huntsman: Winter’s War was dat de film de tweede plek wist te behouden. Het slechte nieuws was dat met een totale opbrengst van 34 miljoen dollar, het break-even punt ver weg lijkt. Gelukkig voor Universal doet de film internationaal goede zaken.

Captain America: Civil War had buiten de VS een topweekend door 200 miljoen dollar op te halen. Dat wordt nog wat als deze superheld komende week de Amerikaanse theaters binnenstormt.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie