banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Suicide Squad steelt internationale boxoffice

08 augustus 2016

Er was één film die filmliefhebbers dit weekend boven alles wilden zien en dat was Suicide Squad. Een Amerikaanse box office van 135 miljoen dollar was daarvan het doorslaand bewijs, maar ook internationaal sloegen de superboeven overal hun slag. Zo had Suicide Squad in Nederland de beste opening van het jaar, en de beste opening van een superheldenfilm ooit.

De uitgekiende marketingcampagne van Warner Bros. heeft zijn werk uitstekend gedaan. Grotendeels morrende recensies konden de animo voor Suicide Squad totaal niet afremmen. In de VS sloeg de film het augustusrecord aan barrels. Dat stond op naam van Guardians of the Galaxy (2014) met 94 miljoen dollar.

In de schaduw van zo’n blockbuster wil doorgaans weinig groeien, zodat slechts één andere nieuwe titel groot in première ging. Maar Nine Lives, waarin Kevin Spacey leert wat het is om een kat te zijn, kwam niet verder dan een zesde plaats met een boxoffice van 6,6 miljoen dollar. Ook actiefilms als Jason Bourne (-63%) Star Trek Beyond (-61%) kregen klappen, maar de familie-(Secret Life of Pets) en vrouwenfilms (Bad Moms) hadden veel minder last van de hegemonie van Suicide Squad.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN