banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Sully hoogvlieger aan US boxoffice

12 september 2016

Bij de start van het Amerikaanse najaarsseizoen maakte Clint Eastwood zijn formidabele reputatie als filmmaker weer eens waar. Zijn nieuwe drama Sully scoorde significant hoger aan de US boxoffice dan van tevoren was voorspeld.

Clint Eastwood blijft verbazen. Twee jaar nadat hij met American Sniper de meest succesvolle film uit zijn carrière afleverde, scoort hij opnieuw een hit. En dat op 86-jarige leeftijd. Sully kende een openingsweekend aan de Amerikaanse boxoffice van 35,5 miljoen dollar. De raming was 25 miljoen. Internationaal kwam daar nog eens 10 miljoen dollar bij.

Ook voor Tom Hanks was het goed nieuws, de acteur wisselde recent successen (Captain Phillips, Bridge of Spies) af met matig bezochte films (Hologram for the King, Saving Mister Banks). Sully, over de Amerikaanse piloot die tijdens een noodlanding zijn vliegtuig veilig op het water van de Hudson River liet landen, is de eerste film die volledig met IMAX Alexa 65 camera’s werd gedraaid. Niet vreemd dat Sully het september-record voor IMAX-theaters brak.  

De tweede nieuwkomer, Sony’s When the Bough Breaks, zorgde ook voor blije gezichten. Het horrordrama, gericht op vooral vrouwen, deed met 15 miljoen dollar en een tweede plaats goede zaken. Met een productiebudget van 10 miljoen is het opnieuw een kleinere Sony-titel (net als The Shallows, Don’t Breathe en Sausage Party) die snel uit de kosten komt.

Het was een betrekkelijk rustig weekend aan de Amerikaanse boxoffice. Dat wordt volgende week wel anders, als drie grote titels naar de gunsten van de kijkers zullen dingen: Blair Witch, Snowden en Bridget Jones’s Baby.

Tom Hanks en Aaron Eckhart staan weer met beide benen op de grond in Sully (Warner)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)