banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Thor zwaait een machtige hamer aan US boxoffice

06 november 2017

Net als bij Iron Man en Captain America had de derde aflevering uit Thor-reeks de hoogste openingscijfers van de hele franchise. Dat moet Marvel nagegeven worden: de studio werkt er keihard aan om sequels af te leveren die het publiek verrassen. In het geval van Ragnarok werd een cultregisseur uit Nieuw-Zeeland aan het werk gezet, die de reeks van meer humor en vaart voorzag. Ook was de productieperiode aanzienlijk: drie jaar. Het resultaat van al die extra inspanning was een recette die maar liefst veertig procent hoger uitviel dan bij de vorige aflevering.

Vanzelfsprekend kwam geen andere film in die buurt van die cijfers. De tweede grote release van de week, A Bad Moms Christmas had een eerste weekend van 17 miljoen dollar. Niet super, maar ook zeker niet slecht. De verwachting is dat deze tweede Bad Moms zonder al teveel concurrentie tot het eind van het jaar publiek zal blijven trekken, en ook internationaal goede zaken zal gaan doen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN