banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Tim Burton scoort hit met Miss Peregrine

03 oktober 2016

Het was fantasy versus realisme aan de US boxoffice dit weekend, en fantasy won glansrijk. De ecologische rampenfilm Deepwater Horizon moest zijn meerdere erkennen in Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children.

Het beloofde een nek-aan-nek race te worden, dit weekend aan de Amerikaanse boxoffice. Tim Burtons Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children nam het op tegen Peter Bergs Deepwater Horizon. Maar op vrijdag was al duidelijk dat Burton de slag royaal ging winnen: aan het eind van het weekend had Miss Peregrine 28,5 miljoen dollar op de teller staan. Een mooi resultaat maar ver verwijderd van de openingscijfers van Burtons laatste echt grote hit, Alice in Wonderland: 116 miljoen.

Deepwater Horizon‘s tweede plaats en 20,6 miljoen opbrengst was zelfs teleurstellend te noemen. Het kostbare actiedrama over de catastrofale olieramp in de Golf van Mexico kreeg namelijk mooie kritieken, en Berg en ster Mark Wahlberg hebben een goede staat van dienst samen. Wel wordt verwacht dat Deepwater een lang bioscoopleven tegemoet gaat. Maar voor producent Lionsgate is het een tegenvaller. Dit was de film die een slecht jaar (Gods of Egypt, Blair Witch, het stopzetten van de Divergent-franchise) moest goedmaken.

Het faillissement van producent Relativity Media betekende onder meer dat de misdaadkomedie Masterminds op de plank belandde. Toen de film achttien maanden later toch uitkwam, hing er een luchtje omheen dat niet meer weg te poetsen viel. Masterminds haalde slechts 6,4 miljoen dollar en een zesde plek. Ondertussen ging Sully in zijn vierde week fluitend over de 100 miljoen dollar heen.

Burton does it again: Miss Peregrine scoort aan de US boxoffice (Warner/Fox)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)