banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

TMNT2 ontsnapt ook niet aan sequel blues

06 juni 2016

Sequels komen en prequels gaan, maar alleen de allersterkste franchises blijven bestaan. Dat gold deze week weer voor Out of the Shadows, het vervolg op de Teenage Mutant Ninja Turtles-reboot van drie jaar geleden. De Amerikaanse opening van 35 miljoen dollar was niet slecht, maar ook niet hoog genoeg om de reeks een lang leven te garanderen.

Teenage Mutant Ninja Turtles 2 scoorde 45 procent lager dan deel 1, wat een trend lijkt onder big budget sequels dit seizoen. Ook Alice Through the Looking Glass, The Huntsman: Winter’s War, Kung Fu Panda 3 en X-Men: Apocalypse bleven significant achter bij de films die ze opvolgden.

Met zijn budget van 135 miljoen dollar zal TMNT2 het buitenland nodig hebben om winst te maken, wat overigens best zal lukken. Een film die bijna al gelijk uit de kosten kwam was Me Before You. Het romantisch drama met Emily Clarkson maakte slim gebruik van een tekort aan vrouwenproduct aan de US-box office, en haalde op plaats drie bijna in een keer zijn complete budget binnen: 18 miljoen dollar.

Een flop was de mockumentary Popstar: Never Stop Never Stopping, waarin verschillende Saturday Night Live komieken de wereld van de talentenjachten op de korrel namen.
Blije gezichte bij Disney, die dit weekend haar superhit Zootopia de grens van 1 miljard wereldwijde box office zag passeren.
Volgende week kan Amerika zich pmaken voor Warcraft, de gameverfilming die dit weekend al voor veel reuring op buitenlandse markten zorgde.          

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN