banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Top 50 vrouwen internationale bioscoopmarkt

08 maart 2018

Het is vandaag Internationale Vrouwendag. Voor de collega's van Celluloid Junkie reden weer een overzicht te maken van topvrouwen in de internationale bioscoopsector. Nederland kent één notering.

Het is voor het derde opeenvolgende keer dat Celluloid Junkie (CJ), de internationale website over de bioscoopindustrie, de lijst heeft samengesteld.

Pathé's Dertje Meijer staat op positie nummer elf in de lijst. Volgens CJ: 'Dertje Meijer made an unforgettable first impression on the European exhibition community when she faced down Kinepolis CEO Eddy Duquenne about the hiring and promotion of women in cinemas on stage at CineEurope last year.'

Ook de overname van bioscopen alsmede het in flink tempo doorbouwen en verbeteren van bioscoopformules is de reden waarom Meijer hoog op de lijst voorkomt.

Andere dames die onder meer op de lijst voorkomen zijn Martine Odillard, President van Les Cinémas Gaumont Pathé (3) en Corinne Thibaut, International Director of Cinema & Leisure van Coca-Cola (nummer 6). Op nummer een staat Yu Xin, General Manager van het Chinese bioscoopconcern Dadi. De hele lijst is hier te lezen.

Omdat het niet eenvoudig was om tot de finale lijst te komen heeft Celluloid Junkie ook een lijst samengesteld van getalenteerde vrouwen die in de gaten gehouden moeten worden in 2018 en verder.

Ook op die lijst komt een Nederlandse voor. Dat is Daniella Koot van Pathé. Volgens CJ verdient Koot erkenning 'for helping Pathé Netherlands outperform in a very competitive marketplace.' Die lijst is hier in te zien.

De selectie en samenstelling gebeurde door het redactieteam van Celluloid Junkie, vertegenwoordigers van de Film Expo Group (organisator van onder meer de vakbeurs CineEurope) en Jan Runge, de voormalige CEO van UNIC.

Het ging het selectiecomité niet om de functies die op hun visitekaartje stonden, de grootte van het bedrijf waar zijn voor werken of het aantal keren dat ze op een podium stonden, maar om het feit of ze het afgelopen jaar inspireerde, innoveerde of op een andere manier hun invloed deden gelden.

Pathé's Dertje Meijer foto Ilona van Genderen Stort.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 1
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
patrickvons@gmail.com 13-03-2018 om 11:13 uur
(-:
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px