banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Uitstel betaling Metrodome ook gevolgen voor Hollywood Classics

18 augustus 2016

In Engeland heeft de onafhankelijke filmdistributeur Metrodome uitstel van betaling aangevraagd. Het nieuws raakt mogelijk ook bioscopen en filmtheaters in Nederland. Onderdeel van Metrodome Group is namelijk Hollywood Classics, het bedrijf dat gespecialiseerd is in de distributie van Hollywood-klassiekers.

Het is volgens de huidige berichtgeving nog niet precies onduidelijk wat de surseance van betaling betekent voor Hollywood Classics. The Guardian meldt dat ook werknemers van deze distributeur ontslag zou zijn aangezegd. Ook Nederlandse bioscopen en filmtheaters maken gebruik van de mogelijkheid om via Hollywood Classics films te huren.

Planet of the Apes, 20th Century Fox.(still Planet of the Apes, 20th Century Fox)

Metrodome is een Engelse distributeur met sterke vertegenwoordiging in het arthousecircuit. Het bedrijf werd twaalf jaar geleden opgericht. Het bracht in die jaren onder meer films van Thomas Vinterberg, Lars von Trier en Ben Wheatley uit. De maatschappij zou binnenkort Personal Shopper en Childhood of a Leader in Engeland uitbrengen.

Hollywood Classics, dat bioscopen en filmtheaters buiten de Verenigde Staten en Canada in staat stelt filmklassiekers te huren van onder meer Universal, Paramount, 2Oth Century Fox en Warner Bros., zou meer dan 10.000 films in de catalogus hebben.

Het Engelse Cowgirl Holloway is aangesteld om de surseance van betaling af te handelen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN