banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

UNIC publiceert rapport over bioscoopinnovaties

24 januari 2017

Innovation and the Big Screen is de titel van een rapport dat vorige week digitaal is uitgebracht door UNIC, de Europese belangenorganisatie van bioscoopondernemers. Met het rapport wil UNIC een algeheel overzicht geven van de innovaties die de bioscoopmarkt de afgelopen jaren hebben beïnvloed, en dat in de komende jaren blijven doen.

Het rapport is opgedeeld in de drie delen, te weten Creative Audience Engagement, Innovation and the Big Screen Experience en Social Innovation. Vanzelfsprekend wordt er een opsomming gegeven van de belangrijke - vooral technische - innovaties zoals immersive sound, 3D, High Dynamic Range (HDR) en laserprojectie. Maar dat gebeurt wel vrij summier. Er wordt daarnaast ingezoomd op het belang van Big Data als innovatietool en op de rol die virtual reality (VR) kan spelen in de bioscoopomgeving.

Er wordt tevens -hetzij ook weer heel kort - ingegaan op enkele Europese best practises, zoals Odeons booking chatbot, de Youtube-strategie van Pathé in Nederland en het landelijke ticketplatform voor Duitsland, www.deinKinoticket.de. Ladies Night als evenement wordt in het rapport opvallend genoeg gepresenteerd als iets dat typerend is voor Filmtheater Hilversum.

De printversie van het rapport wordt officieel gepresenteerd tijdens de UNIC-conferentie over innovatie die 8 februari aanstaande plaatsvindt bij het Europees Parlement. Het rapport lijkt dan ook vooral te zijn opgesteld om externe partijen een idee te geven van de ontwikkelingen waar de bioscopen mee te maken hebben.

Leukste feiten in het rapport? 50% van de bioscoopbezoekers delen hun ervaring op social media platformen en meer dan 80% van de Europeanen kijkt filmtrailers online.

Het rapport is hier in te zien.

UNIC-rapportage Innovation and the Big Screen

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180