banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

US kerstboxoffice goed voor hoge opbrengsten

27 december 2017

Een goede kerst, maar zeker geen recordkerst, dat waren de feestdagen aan de Amerikaanse boxoffice. Gedurende de eerste drie dagen (vrijdag, zaterdag en zondag) werd er voor 175 miljoen dollar aan tickets omgezet. Dat was vier procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Star Wars: The Last Jedi bleef moeiteloos koploper. Inclusief eerste kersdag deed episode acht van de SW-saga 101 miljoen dollar, waarmee diens totale Amerikaanse recette boven de 400 miljoen dollar uitkwam. Ook internationaal zet Jedi er flink de sokken in: in Zweden en Denemarken is het na tien dagen al de meest succesvolle film van het jaar. Over heel Europa genomen is The Last Jedi de op drie na best presterende film van 2017, en die positie wordt nog zeker scherper gezet. Werelwijd stond de teller voor Jedi maandag op 750 miljoen dollar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)