banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Valse start Allegiant in de VS

21 maart 2016

Openen bovenaan de Amerikaanse boxoffice: het leek zo vanzelfsprekend voor deel drie uit de Divergent-serie. Toch wist Allegiant Disney’s Zootopia niet te kloppen. De animatiehit vierde zijn derde weekend als koploper, en is de 200 miljoen dollar gepasseerd. Zootopia ligt momenteel op een koers gelijk aan die van Finding Nemo.

Allegiant opende met een bruto opbrengst van 29 miljoen dollar. Dat was bij lange na niet genoeg om de 38 miljoen dollar van Zootopia te passeren. Het betekende ook een forse stap terug voor de franchise, wiens tweede deel Insurgent nog goed was voor een openingssalvo van 52 miljoen.

Dit lijkt de analisten gelijk te geven die voorspelden dat het opknippen van de derde roman uit de young adult-reeks van schrijfster Veronica Roth geen goed idee was. Anders dan bij Harry Potter was die beslissing niet inhoudelijk gemotiveerd, maar zuiver financieel. Een risico bij een serie die al nooit echt de cijfers benaderde van voorbeelden als The Hunger Games of Twilight. Volgend jaar juni gaat het laatste deel in premiere, Ascendant.

Het religieus getinte Miracles from Heaven (plaats 3) haalde met 15 miljoen dollar nette cijfers in zijn eerste weekend, wat de flinke Amerikaanse markt voor dit genre maar weer eens bevestigt. Deadpool (5) heeft nog slechts 9 miljoen dollar nodig om American Sniper te passeren in de top van de R-rated erelijst. Deadpool (nu op 350 miljoen) zal dan tweede staan, achter The Passion of the Christ. Een record dat toch al sinds 2004 stand houdt.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px