banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Voortvarende start nieuw bioscoopjaar VS

08 januari 2018

De Insidious-franchise bevestigde dit weekend de permanente behoefte aan horroraanbod onder jonge Amerikaanse bioscoopgangers. Deel vier uit de reeks, The Last Key, opende sterk door aan de US boxoffice in drie dagen 30 miljoen dollar om te zetten. Gezonde cijfers voor een film met een productiebudget van 10 miljoen dollar. Het was goed genoeg voor een tweede plek.

Jumanji: Welcome to the Jungle verstevigde ondertussen diens greep op de Amerikaanse boxoffice door in zijn derde week nog eens 36 miljoen dollar op te halen. De avonturenfilm kende een terugval van slechts 28 procent. In totaal heeft Jumanji in Noord-Amerika nu 244 miljoen dollar opgebracht. Wereldwijd nadert de opbrengst zelfs de half miljard dollar. Dat Sony hiermee een nieuwe franchise lijkt te hebben gecreeërd, is een inkoppertje. The Greatest Showman kende de kleinste terugval van de hele top tien: elf procent in zijn derde week. Het was goed voor een opbrengst van veertien miljoen, een vierde plaats en een totale recette van 78 miljoen dollar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)