banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Warner Bros. breidt overeenkomst met MACCS uit

17 juli 2015

Warner Bros. Entertainment Inc. heeft MACCS Theatrical Distribution Software geselecteerd voor de uitbreng van titels op haar lokale markt, Noord-Amerika en Canada. Dat maakte MACCS deze week bekend. MACCS is werelds grootste ontwikkelaar van filmdistributiesoftware, en verzorgt voor Warner Bros. al sinds tien jaar de internationale territoria. Met de toevoeging van Noord-Amerika en Canada, gaat MACCS dus nu wereldwijd voor Warner Bros. de releases doen. Dat betekent ook dat de studio voor het eerst al haar titels bij één technologisch platform ondergebracht.

 

MACCS maakt onderdeel uit van de Vista Group International, marktleider in de filmindustriesoftware, en ontwikkelt software waarin alle logistieke, financiële en administratieve aspecten rondom de distributie en vertoning van filmreleases zijn geïntegreerd, zoals salesplanning, boekingen, contracten en box office gegevens.

MACCS is twintig jaar geleden opgericht, bedient sindsdien 100 distributeurs en 38 landen en heeft het hoofdkantoor gevestigd in Nederland.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN