banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Warner wil Eyeworks

08 januari 2014

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf Warner Bros. wil het productiebedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans kopen. Hoewel de verkoop nog niet definitief is circuleren er berichten dat Warner meer dan 200 miljoen dollar over zou hebben voor het Nederlandse bedrijf.
Eyeworks is vooral bekend van tv-programma’s als de IQ-test, Oh oh Cherso, Dokter Deen en Sterren springen. Het is succesvol gebleken in het internationaal verkopen van formats. Eyeworks heeft ook een filmdivisie die filmhits als De gelukkige huisvrouw, New Kids Turbo en De marathon produceerde. Oerlemans regisseerde zelf de films Komt een vrouw bij de dokter en Nova Zembla. Eind vorig jaar leverde Eyeworks nog de films Het diner en Bro’s Before Ho’s af.


De Amsterdamse tv-producent had in 2012 een omzet van ruim 250 miljoen euro. Netto bleef daar 13,9 miljoen euro winst van over, aldus RTLZ. Warner Bros. doet volgens RTLZ op dit moment een boekenonderzoek bij Eyeworks.
In alle berichtgeving wordt vooral gesproken over de interesse van Warner voor de tv-divisie van Eyeworks. Wat de mogelijke overname betekent voor de productie en distributie van de films van Eyeworks is nog niet bekend

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN