banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Wonder Woman oppermachtig aan US boxoffice

12 juni 2017

Haar openingsservice was ijzersterk en nu bewijst Wonder Woman ook over een paar formidabele benen te beschikken. Want een tweede week van 57 miljoen dollar, dat is slechts weinigen gegeven. The Mummy kwam er dit weekend in elk geval niet aan te pas aan de US boxoffice.

En passant versloeg Wonder Woman ook nog even de vorige twee DC-klappers Batman v. Superman: Dawn of Justice en Suicide Squad, die in hun tweede weekends respectievelijk 51 en 43 miljoen neerzetten. Extra opmerkelijk omdat beide films een stuk hoger opende. Het toont aan dat Wonder Woman excellente word-of-mouth heeft en geen terugslag kende van matige kritieken. Die waren er dan ook niet.

Minder rooskleurig waren de cijfers van de enige grote première deze week, Universals The Mummy. Met een opbrengst van 32 miljoen kwam het Tom Cruise-vehikel niet in de buurt bij Wonder Woman. Een beetje pijnlijk is wel voor de studio, die met The Mummy haar eigen Dark Universe wil opstarten: een serie grote films rond klassieke filmmonsters als Frankenstein en The Invisible Man. The Mummy moest een knock-out worden, zeker met superster Cruise aan boord. Daar horen echter andere cijfers bij.

Internationaal doet The Mummy het gelukkig uitstekend. Buiten Noord-Amerika staat de teller nu al op 141 miljoen dollar, een record voor een Tom Cruise-film. Het bewijst dat de acteur wereldwijd nog steeds een zeer grote naam is. Zo brak The Mummy in Zuid-Korea het boxofficerecord, en kenden China, Brazilië en Rusland hun hoogste Cruise-openingen ooit. Voor China betekent dat in een klap 18 miljoen aan recette erbij. Spijtig dat Amerikaanse studio’s in dat land maar een kwart van de opbrengsten mee naar huis mogen nemen.

Met een kostenplaatje van 135 miljoen dollar zonder P&A is The Mummy nog wel even bezig uit de kosten te komen. Wat de film tegenwerkt zijn matige kritieken, een lage Rotten Tomatoes-score (17%) en een B- publieksrespons. Dat de film in de VS lager opende dan al Brendan Frasers Mummy-films (en The Scorpion King) zal Universal niet lekker zitten. Aan de volgende titel uit het Dark Universe, The Bride of Frankenstein, de taak dat beter te doen.

Lekker doorpakken: Gal Gadots Wonder Woman blijft verbazen / Warner 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px