banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Wonder Woman straalt aan US boxoffice

05 juni 2017

Het was krap (want 100,5 miljoen dollar), maar toch significant: Warners nieuwe franchise Wonder Woman wist in het openingsweekend meer dan 100 miljoen dollar aan opbrengst te genereren aan de US boxoffice.

Daarmee passeerde de superheldinnenfilm ondermeer de eerste Iron Man, Dr. Strange en Thor. Maar ook Fifty Shades of Grey werd ruim voorbij gestreefd, waarmee met Wonder Woman voor het eerst een Amerikaanse film geregisseerd door een vrouw meer 100 miljoen dollar heeft opgebracht. Een enigszins dubieuze verdienste - want waarom is dit niet veel eerder gebeurd? - maar het plaatst Patty Jenkins (Monster) wel in een tamelijk exclusieve club.

Ook internationaal doet Wonder Woman het uitstekend, met een wereldwijde opbrengst van 223 miljoen dollar in vier dagen tijd. Mooie berichten voor Warner Bros, wiens universum van DC-superhelden wel wat goed nieuws kon gebruiken. Natuurlijk hadden Suicide Squad en Batman v. Superman hogere opbrengsten, maar er waren altijd weer Marvel-films die het nog beter deden. En unaniem lovende kritieken, dat was ook wel weer eens fijn.

Een stuk bescheidener opende nog een superheld: DreamWorks Animation’s Captain Underpants. De komedie over een schoolhoofd die gehypnotiseerd wordt en denkt dat hij een superheld is, wist een respectabele 23,5 miljoen dollar te genereren. Met een vrije schoolweek voor de boeg gaat Captain Underpants dat bedrag nog flink opvoeren.

Hoe goed Wonder Woman presteerde blijkt ook uit het feit dat de zomer-boxoffice vorig weekend nog negen procent achter liep bij 2016. Na dit weekend is die kloof plots 3,4 procent. De beneden verwachting presterende  Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales en Baywatch bleven in hun tweede week opnieuw achter. Respectievelijk 22 en 8,5 miljoen dollar is te weinig rendement voor zulke kostbare titels.

Girl on top: Wonder Woman doet goede zaken / Warner

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180