banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Ymagis start restauratieplatform Celluloid Angels

01 juni 2016

In het tijdperk waarin digitaal maatgevend is, blijft conservering van klassieke films van groot belang. Dat vinden ze ook bij Ymagis. Daarom lanceert het bedrijf, dat toch vooral bekend staat als specialist in digitale dienstverlening, op 8 juni aanstaande Celluloid Angels.

Celluloid Angels is een nieuw platform dat via crowdfunding niet alleen geld wil inzamelen voor de restauratie van klassieke films. Het streeft er vooral naar om filmfans te betrekken bij het proces van restauratie.

Crowdfunders kunnen de restauratie van films nauwlettend volgen en krijgen uitnodigingen voor rondleidingen en privé-vertoningen. De Ymagis Group wil de films met deze aanpak digitaal beschikbaar en toegankelijk maken.

Men streeft ernaar om vijftien à twintig films per jaar te restaureren. Films die al in de planning staan zijn Georges Lautners Les Tontons flingueurs, Nagisa Oshima’s Realm of the Senses en Le Grand Bleu van Luc Besson.

Luc Bessons Le Grande BleuOok Luc Bessons Le Grande Bleu is genomineerd om te worden gerestaureerd.

Het platform zal eerst in Frankrijk worden gelanceerd. Vanaf het najaar van 2016 wordt het ook in andere landen uitgerold.

In Nederland houdt EYE Filmmuseum zich bezig met restauratie en behoud van historisch filmmateriaal. Dat gebeurt daar in het nieuwe EYE Collectiecentrum. In de komende editie van HFN die 16 juni verschijnt staat een artikel over het Collectiecentrum.

Celluloid Angels gaat 8 juni live en is te volgen via de website www.celluloid-angels.com.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px