banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Zürich krijgt eerste LED-zaal in Europa

29 november 2017

Arena Cinema in Zürich

Samsung laat er geen gras over groeien. Vier maanden na de opening van 's werelds eerste LED-cinemazaal in Zuid-Korea, kondigt het bedrijf aan waar de eerste LED-zaal in Europa wordt ingericht met de nieuwe, baanbrekende techniek. Dat is in het Zwitserse Zürich.

De nieuwe LED-zaal komt in de Arena Cinema  bij het Sihlcity-winkelcentrum in Zürich. Met LED-techniek verlaat de bioscoopsector het pad van filmprojectie. Samsungs LED-scherm bestaat uit LED-panelen die samen een naadloos scherm vormen. Dat scherm biedt 4K resolutie, High Dynamic Range (HDR) en een ongekende lichtopbrengst van maar liefst 146 foot-Lambert. Het geluid wordt tot stand gebracht door HARMAN Professional Solutions en Samsung Audio Lab.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN