banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Amsterdamse filminstellingen introduceren educatief filmmenu

22 augustus 2014

Tien Amsterdamse filminstellingen gaan samenwerken om filmeducatie een prominentere plaats te laten krijgen binnen het aanbod van Amsterdamse basis- en middelbare scholen. Daarvoor hebben zij het Amsterdams Filmmenu bedacht.


Het menu is een bundeling van diverse filmeducatieve projecten die de individuele instellingen al hebben ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel van de nieuwe opzet is een gratis adviesgesprek voor scholen met een onderwijsadviseur. Hij kan scholen adviseren over wat het beste bij de school en het curriculum past.
De instellingen hebben het initiatief genomen omdat zij vinden dat er in Amsterdam te weinig aandacht is voor film in het onderwijs.  Zij vinden dat 'het leren omgaan met en het gebruiken van beeldtaal essentieel is in onze gemedialiseerde samenleving’, zo laten ze weten in een verklaring.


De instellingen die samenwerken zijn: Bekijk ‘t, Cinekid, EYE, Fantastisch Kinderfilm Festival, De frisse blik, IDFA, Imagine Film Festival, Het Ketelhuis, Movies that Matter en Rialto. EYE treedt ook op als coördinator van het menu.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px