banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Bioscopen en filmtheaters organiseren De Nationale Filmdagen

07 augustus 2014

Vier jaar na de laatste, gezamenlijke bioscoopactie pakken de Nederlandse bioscopen en filmtheaters de draad weer op en proberen ze de bezoeker te verleiden met een collectieve promotie. Tijdens De Nationale Filmdagen, die van donderdag 18 september tot en met woensdag 24 september worden georganiseerd, willen de bioscopen en filmtheaters het publiek laten zien dat film zich nergens zo laat ervaren als op het witte doek. Voor vijf euro kan iedereen gedurende de hele actieperiode naar de film. Voor 3D en IMAX wordt wel een toeslag gevraagd. Het actietarief is ook niet van toepassing bij speciale evenementen zoals Ladies Night.Maar deze keer dus geen 2-voor-1-actie in samenwerking met een supermarktketen, maar een prijsactie waarbij de sector zelf duidelijk de afzender van het cadeautje wil zijn.

 Het collectieve karakter van de bioscooppromotie komt verder tot uitdrukking in enkele (voor)premières die landelijk worden aangeboden. Dorsvloer vol confetti is daar een van. Die film is ook de openingsfilm van Film by the Sea op vrijdag 12 september. Woensdag 17 september is de landelijke voorpremière als onderdeel van De Nationale Filmdagen.

Om het feestelijke karakter van bioscoopbezoek te benadrukken hebben de brancheverenigingen NVB, die het voortouw neemt in de organisatie, en NVF een campagne laten ontwikkelen die vooral plezier moet uitstralen. De campagne is ontwikkeld door Vandejong Creative Agency, het bedrijf dat ook werk verrichtte voor het filmplatform Cineville.
 Vandaag is in Amsterdam de actiecommercial gelanceerd.Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met Telegraaf Media Groep (TMG), EYE, Jean Mineur Mediavision en Cinema Digitaal.

Poster Nationale Filmdagen

 

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px