banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

De Nationale Filmdagen nu echt begonnen

18 september 2014

De eerste editie van De Nationale Filmdagen is nu echt begonnen. Het startschot voor de marketingactie werd afgelopen maandag al gegeven door acteur Daniel Radcliffe, maar vanaf vandaag kan iedereen in Nederland voor vijf euro naar alle films in alle bioscopen en filmtheaters. De actie duurt een week. 

Hoewel De Nationale Filmdagen vandaag pas officieel beginnen, kon de Nederlandse bioscoopbezoeker gisteravond al tegen het actietarief naar de voorpremière van Dorsvloer vol confetti. De film werd gisteren in circa 120 bioscopen en filmtheaters vertoond. De film gaat vandaag in release in 40 theaters.

Behalve Dorsvloer vol confetti gaat op 22 september ook de film Pijnstillers van regisseur Tessa Schram landelijk in voorpremière. Pijnstillers zal gelijktijdig met de officiële première in Pathé Tuschinski in 119 zalen in Nederland te zien zijn. Als hekkensluiter van De Nationale Filmdagen zal Bloedlink op woensdag 24 september in 105 zalen vertoond worden. Bloedlink is diezelfde avond tevens de openingsfilm van Het Nederlands Film Festival.

Het is de eerste keer na de landelijke 2-voor-1-actie in 2010 (toen in samenwerking met C1000, na een jarenlange samenwerking met Albert Heijn) dat het Nederlandse film- en bioscoopbedrijf weer een collectieve actie organiseert. De Nationale Filmdagen zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

De actie is geïnspireerd op het uiterst succesvolle initiatief La Fête du Cinéma in Frankrijk. In 2014 namen er in Frankrijk zo’n drie miljoen bezoekers aan de actie deel. In Frankrijk kostte een kaartje voor de actie 3,50 euro. Van de laatste 2-voor-1-actie in Nederland, die meestal circa zes weken duurde, werd in 2010 door zo’n 900.000 mensen gebruik gemaakt.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px