banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Fox Screen nieuwe speler landelijke bioscoopreclame met geluid

09 juni 2015

CineFox is in Nederland een bekende exploitant van lokale en regionale bioscoopreclame. Toch merkte het bedrijf dat er een grote behoefte was aan nog een aanbieder op de markt van bioscoopreclame met geluid. Met de oprichting van Fox Screen is nu aan deze behoefte voldaan.

Esther Twal-Schoolderman, commercieel directeur bij het Amsterdamse Fox Screen: ‘We hebben natuurlijk een goed contact met de exploitanten en kregen geregeld de vraag of we ook commercials wilden gaan doen. Als je dat maar vaak genoeg hoort, krijg je vanzelf het idee dat er een markt ligt. We wisten natuurlijk wel dat er bioscopen waren waar geen commercials vertoond werden. Maar we wisten ook dat als je dit gaat aanpakken, je het goed moet doen.’

Fox Screen is overtuigd van de kracht van de bioscoop als totaalervaring. ‘Onderzoek heeft aangetoond dat bioscoopreclame vele malen beter blijft hangen bij de bezoeker dan reclame vertoond via andere media. Door de unieke combinatie van beeld en geluid wordt dit effect nog eens versterkt, met als resultaat een groot bereik onder de gewenste doelgroep.’ Een en ander maakt de bioscoop een van de beste advertentiemedia.

De focus van Fox Screen is gericht op zowel landelijke als regionale adverteerders. Twal-Schoolderman: ‘Dat kan reclame voor vakanties tot mode en van parfumeries tot autodealers zijn. Maar we hebben ook alle grote bioscopen in Friesland en misschien wil de Sneekweek straks wel een commercial. Dan heb je een groot regionaal bereik.’

Inmiddels zijn er 55 bioscopen aangesloten bij Fox Screen. ‘Een vliegende start met 55 prachtige bioscopen en we zullen ons blijven richten op groei en ontwikkeling van ons netwerk’, aldus Esther Twal-Schoolderman.

Fox Screen is onderdeel van de FoxGroep, waartoe ook CineFox Bioscoop- en Theaterreclame en Fox Media behoren. FoxGroep heeft al meer dan dertig jaar ervaring in de exploitatie en verkoop van bioscoopreclame.

lees meer

Fox Screen is een nieuwe speler op de markt van landelijke bioscoopreclame met geluid. Fox Screen kan het bereik van een reclamecampagne in de bioscoop flink vergroten door de exploitatie van landelijke bioscoopreclame met geluid.
Website www.foxscreen.nl
 
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird