banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Gerben Kuipers ontfermt zich over new business bij Pathé

01 mei 2017

Sinds gisteren is Gerben Kuipers officieel de man van de new business bij Pathé. In deze nieuwe rol zal de oprichter van CineMec ruimte kunnen geven aan zijn ondernemerschap en creativiteit om de marktpositie van Pathé verder te versterken.

Op tien januari van dit jaar ontving Kuipers in Tuschinksi de Jan Nijland Zilveren Roos, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een persoon die van grote betekenis is voor de Nederlandse bioscoopwereld. Een terechte bekroning voor een man die in zijn ruim veertigjarige carrière in de bioscoopbranche van CineMec, sinds 2014 onderdeel van Pathé, een begrip heeft gemaakt.

Dertje Meijer, managing director van Pathé Nederland, omschreef de keuze voor zijn nieuwe functie als volgt: ‘Gerben stond de afgelopen veertig jaar met zijn CineMec-bioscopen aan de basis van vele vernieuwingen, zoals 3D en de introductie van event cinema. We weten zeker dat Gerben voor heel Pathé belangrijk wordt.’

Haar voorganger, Lauge Nielsen, die afgelopen maand met pensioen ging, vertrouwde Gerben sinds diens toetreding tot de directie in 2016 new business al toe. Zo zei hij recentelijk in de Filmkrant: ‘Wij geven Gerben uitdagingen door te zeggen: new business, zoek het maar uit.’

 

New business voor Zilveren Roos-winnaar Gerben Kuipers / Ilona van Genderen Stort

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird