banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Grootste voorpremière ooit voor Borgman

07 augustus 2013

Op woensdag 28 augustus vindt de grootste Nederlandse voorpremière plaats van een film. De nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam, Borgman, is volgens de huidige planning op die avond in maar liefst 147 bioscopen en filmtheaters te zien. 'En er zouden er nog wel een paar bij kunnen komen', bevestigt filmdistributeur Cinéart. De spot van voorpremière is hier te zien.

Een voorpremière op deze schaal wordt mogelijk doordat Cinema Digitaal, de partij die complete digitalisering van het Nederlandse film- en bioscoopbedrijf mede mogelijk heeft gemaakt,  de virtual print fee (vpf) en de print- en distributiekosten voor deze speciale vertoning voor haar rekening neemt. Met deze actie wil men nog eens onder de aandacht dat alle projectiesystemen in Nederland zijn gedigitaliseerd en dat dit soort unieke acties hierdoor mogelijk wordt.De film Borgman, die in mei van dit jaar zijn wereldpremière beleefde op het filmfestival van Cannes, gaat vanaf 29 augustus officieel draaien in Nederland. De film zal dan in 42 bioscopen en filmtheaters te zien zijn.

 

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px