banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

IDFA gaat op zoek naar de jonge festivalbezoeker

09 juni 2017

Docu’s genoeg, maar die moet de jonge festivalbezoeker wél weten te vinden. Om een groter bereik onder jongeren te genereren gaat International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) samenwerken met millennialbureau Novel.

Met ruim 280.000 bezoekers is IDFA het grootste documentairefestival ter wereld. Dat kunnen er nog altijd meer worden, zeker als de, voor de bioscoop- en filmfestivalbranche, lastige categorie van de jongeren bereikt weet te worden. Om dat voor elkaar te krijgen is IDFA een samenwerking aangegaan met creative consultancy Novel, dat zich recentelijk herpositioneerde als millennialbureau.

‘Het doel is een strategie te ontwikkelen om meer jongvolwassenen te bereiken en de programmering beter over het voetlicht te brengen,’ aldus zakelijk directeur van IDFA, Cees van ’t Hullenaar.

Maurice Seleky van Novel is blij met de nieuwe klant: ‘IDFA is voor ons een gedroomde opdrachtgever vanwege de wereldwijde maatschappelijke impact die het festival maakt. Daarnaast is juist de millennialgeneratie, met zijn constante verlangen naar nieuwe inzichten en antwoorden, een sleuteldoelgroep voor IDFA.’

IDFA 2017 zal dit jaar van 15 tot en met 16 november plaatsvinden in Amsterdam.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN