banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Nationale Bioscoopbon op eigen benen verder

13 maart 2015

De Nationale Bioscoopbon verzelfstandigt en gaat niet langer uitgegeven worden door de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB). Dat is deze week besloten door de leden van de branchevereniging, zo bevestigt NVB-beleidsmedewerker Jan Huib Pannekoek.

‘De Nationale Bioscoopbon wordt ondergebracht bij de nieuwe Stichting Nationale Bioscoopbon. Leden van branchevereniging NVB kunnen zich daar bij aansluiten, maar zijn dat niet verplicht. Daartoe zijn de statuten aangepast.’ De stichting begint 1 april aanstaande al met de uitgifte en handling van de Nationale Bioscoopbon nieuw stijl.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door Righard Atsma van JT Bioscopen, die voorzitter is, Han Wolf van RSB Cinema (penningmeester), Frits Nieuwenhuizen van NH Bioscopen, Peter Isaak van Utopia en Pauline Terreehorst van Natlab.

Door het nieuwe bestuur moet er nog wel een keuze worden gemaakt voor de partij die de logistiek en de promotie van de bon namens de stichting gaat uitvoeren. Tijdens de algemene ledenvergadering hebben twee partijen deelgenomen aan een pitch. Welke twee dat waren wilde Pannekoek niet openbaren.

Met de keuze om de Nationale Bioscoopbon te verzelfstandigen heeft de NVB een belangrijk punt van interne verdeeldheid weggenomen. Bioscooponderneming Pathé zeg eind vorig jaar aanvankelijk het lidmaatschap van de vereniging op omdat het niet wilde dat de NVB zich bezighield met commerciële activiteiten, waaronder de Nationale Bioscoopbon. Pathé kwam hier op terug wetende dat de NVB haar beleid zou aanpassen. Pathé zal de Nationale Bioscoopbon nieuwe stijl niet gaan uitgeven en innemen. Pathé kent z’n eigen giftcard.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)