banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Nieuwe Verhoeven heeft al Franse premièredatum

12 januari 2016

Elle, de nieuwe thriller van Paul Verhoeven, gaat op 21 september in première in Frankrijk. Dat bracht de sales agent UniFrance deze week naar buiten. Over de Nederlandse release werd geen mededeling gedaan.

Elle werd volledig gefinancierd in Frankrijk (SBS, Entre Chien et Loup) en Duitsland (Twenty Twenty), mede omdat Verhoeven in Nederland beoogde producties als De Stille Kracht en Azazel maar niet rond kreeg. De film is gebaseerd op een thriller van auteur Philippe Djian, die ook Betty Blue schreef. In Elle speelt Isabelle Huppert de directrice van een gamebedriif die wraak wil nemen op haar verkrachter. Opnames vonden vorig jaar plaats in Frankrijk.

Uit die septemberdatum valt wellicht op te maken dat de regisseur zowel de filmfestivals van Cannes als van Venetië in het oog houdt voor de wereldpremière. Mocht zijn eerste keus Cannes in mei niet doorgaan, kan hij altijd nog terecht in Venetië (31.8). Dat festival had in 2006 de wereldpremière van Zwartboek. De selectie van Cannes wordt eind april bekend gemaakt.

Paul Verhoeven Elle

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)