banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Pathé gaat voor Groots

16 november 2016

Pathé zet een extra wapen in in de strijd om de consument te laten beseffen dat film zich nergens anders zo laat ervaren als in de bioscoop. De bioscoopketen is begonnen met de campagne Maak het Groots.

Het is de eerste campagne waarin Pathé zo duidelijk speelt met grootse beleving van de bioscoopervaring. Maar het is ook de eerste echte merkcampagne van de bioscooponderneming, zo laat het zelf ook in een verklaring weten.

Managermarketing Rutger Severens: ‘Maak het Groots speelt in op de steeds veranderende maatschappij waarin we films kunnen kijken waar en wanneer we maar willen. Op een vluchtige en emotioneel oppervlakkige manier, terwijl er ook een alternatief is. Wanneer je film echt maximaal wilt beleven, dan is de bioscoop de enige keuze. Met Maak het Groots wil Pathé de filmkijker bewust maken van deze keuze.’ 

Onderdeel van de campagne is een commercial die de komende maanden in alle theaters van Pathé te zien zal zijn. Daarnaast zijn er uitingen waarvoor ook is samengewerkt met enkele filmdistributeurs. Daarin wordt verwezen naar nieuwe bioscoopfilms zoals Soof 2 en Fantastic Beasts and Where to Find Them. Deze posters zullen te zien zijn in abri’s in steden, en de omgeving ervan, waar Pathé bioscopen heeft. Ook online gaat de campagne voorbij komen.

De campagne is ontwikkeld in door reclamebureau Ogilvy & Mather.

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN