banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Pathé verlaagt prijs kinderkaartje

07 november 2014

Pathé heeft de entreeprijs voor kinderen en tieners met ingang van deze speelweek blijvend verlaagd. Kinderen tot en met elf jaar betalen vijf euro per kaartje, tieners tot zeventien betalen 7,50. Deze prijzen zijn exclusief toeslagen voor onder meer 3D- en IMAX-voorstellingen. Pathé zegt de stap te zetten om het bioscoopbezoek in deze groep flink te stimuleren.

Volgens woordvoerder Youry Bredewold heeft het concern in het genre familiefilm een marktaandeel circa 35% terwijl het totale marktaandeel 45% bedraagt. ‘We willen dat verhogen. Daar werken we al aan door middel van promoties zoals het Filmfeestje voor kinderen. Daar voegen we nu het prijselement aan toe.’

Een andere beweegreden voor het bioscoopconcern om tot dit prijsbeleid over te gaan zijn de veranderingen in Frankrijk. In Frankrijk, waar het hoofdkantoor van Pathé zetelt, is de prijs van het kaartje voor kinderen recentelijk verlaagd naar vier euro. Dit werd onder meer gedaan omdat de Franse overheid actie van bioscopen eiste om de bioscoop prijstechnisch toegankelijker te maken voor het jonge publiek. De actie van Pathé in Frankrijk was om een btw-verhoging op het kaartje te voorkomen, zo liet Pathé-directeur Lauge Nielsen in een reactie weten. ‘Het heeft daar goed uitgepakt’, aldus Nielsen. Wat het besluit van Pathé betekent voor het beleid van andere, in sommige steden concurrerende, bioscopen is nog niet duidelijk.

Partijen in de Nederlandse bioscoopsector sluiten niet uit dat de actie van Pathé leidt tot een prijzenoorlog. Pathé heeft 21 bioscopen met in totaal een kleine 35.000 bioscoopstoelen. Een bioscoopkaartje in Nederland kost gemiddeld 8,10.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px