banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Sneekweek ook te zien voor 12+

25 januari 2016

De sexy thriller Sneekweek draait al een paar dagen in de bioscopen met een 16 jaar en ouder-keuring, maar nu komt er toch een versie voor jongere bezoekers beschikbaar. Vanaf aanstaande donderdag is de film ook voor publiek te bekijken vanaf 12 jaar.

Reden voor de aanpassing is volgens distributeur Dutch FilmWorks de grote vraag naar tickets onder een jong publiek. ‘De film blijft net zo spannend, maar in sommige scènes zijn de camerastandpunten vervangen, waardoor ook deze tienerdoelgroep de film kan gaan zien,’ aldus de distributeur. 

In Sneekweek wordt een groepje Randstedelijke studenten geterroriseerd tijdens hun verblijf in een luxe villa gedurende het Friese zeilevenement. Er zitten verschillende bloedige moorden in de film, maar ook enkele expliciete seksscènes zullen hebben bijgedragen aan het 16-predikaat. Vorig jaar draaide Michiel de Ruyter, eveneens van producent Klaas de Jong, met veel succes in twee verschillende versies.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px