banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Speelfilm op de bres voor gehandicapte jongeren

03 augustus 2016

Op 8 september gaat de nieuwe Nederlandse speelfilm Adios Amigos in première. De makers zetten nu hun promotiecampagne in om een taboe uit het verdomhoekje te halen: seks voor gehandicapten.

In het komisch drama Adios Amigos reizen drie zwaar gehandicapte twintigers af naar Salou om eindelijk van hun maagdelijkheid verlost te worden. Dat blijkt een stuk lastiger dan ze dachten. Alleen al op de juiste bestemming aankomen is problematisch. Adios Amigos heeft hoofdrollen voor Yannick van de Velde (Brief voor de koning), Martijn Lakemeier (Oorlogswinter), Bas Hoeflaak (Sluipschutters) en Margot Ros (Toren C).

De film van regisseur Albert Jan van Rees gaat vooral over vriendschap maar snijdt wel een heikel punt aan: de enorme problemen waar gehandicapte jongeren op stuiten als ze seks willen. Van Rees: ‘Iedereen verdient het om seks te ervaren. Je kan voor even uit je lichaam treden.’ De Stichting Intermobiel zet zich speciaal in voor deze groep, en gaat nu met distributeur Dutch FilmWorks campagne voeren voor meer begrip. Om te beginnen met een website (klik hier) en een speciaal logo.

Via t-shirts en sociale media gaan de acteurs uit de film het logo van de campagne actief uitdragen. Yannick van de Velde zet zich graag in. Hij sprak voor de film met iemand die dezelfde spierziekte heeft als zijn personage Philip, en stond versteld. ‘Dat was de meest optimistische man die je maar kan bedenken. Die heeft een vriendin en een leuke baan en gaat fijn op vakantie. Een hartstikke normaal leven, dus het kan wel.’

Stichting Intermobiel, dat zich inzet voor de belangen van mensen met een handicap, is zeer te spreken over de actie en de film. 'We zijn heel blij dat Adios Amigos in de bioscoop verschijnt. Want in deze film komt seks met een handicap op een integere manier en met een gezonde dosis humor aan bod', aldus Veroni Steentjes, voorzitter van de stichting. 

 

V.l.n.r.: Bas, Yannick en Martijn / Dutch FilmWorks

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px