banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Voorpremière Pijnstillers tijdens De Nationale Filmdagen

22 augustus 2014

Pijnstillers is de derde film waar een voorpremière van wordt georganiseerd in het kader van De Nationale Filmdagen, zo is vandaag bekendgemaakt. De film, naar het boek van Carry Slee, gaat maandagavond 22 september in Pathé Tuschinski voor genodigden in première. Op hetzelfde moment kan het publiek in zo’n 100 bioscopen door het hele land ook naar de film kijken. De landelijke voorpremière is onderdeel van De Nationale Filmdagen waarbij alle films bezocht kunnen worden tegen het actietarief van 5 euro.


Naast Pijnstillers vinden er tijdens het filmevenement ook voorpremières plaats van Dorsvloer vol confetti (op woensdag 17 september) en Bloedlink (woensdag 24 september). Dorsvloer vol confetti is de openingsfilm van Film by the Sea op 12 september. Het Nederlands Film Festival opent dit jaar met Bloedlink en doet dat op woensdag 24 september.


De Nationale Filmdagen zijn een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF). Tijdens de dagen willen de bioscopen en filmtheaters het publiek laten zien dat film zich nergens zo laat ervaren als op het witte doek.


De Nationale Filmdagen vinden plaats van 18 tot en met 24 september in alle bioscopen en filmtheaters.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

LadyBird
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN