banner Pieter Konijn
NIEUWS - Marketing

Zomer testcase voor gelijktijdige vertoning en streaming

30 april 2015

Het romantische coming-of-age drama Zomer beleeft op 4 juni een opvallende première. Distributeur Herrie zal de film van Colette Bothof zowel in filmtheaters als on demand aanbieden. De zes betreffende filmtheaters zullen de film tegelijk streamen via een speciaal in het leven geroepen player op hun eigen website, waarmee een extra virtuele zaal wordt gecreëerd. Deze constructie dient als testcase voor het arthouse-circuit. Aan het publiek van Zomer wordt dan ook gevraagd om mee te denken over de ontwikkeling van deze player en van het streamen van cinema.

In Zomer zet de zestienjarige Anne (Sigrid ten Napel) de eerste schreden op weg naar volwassenheid. Tijdens een lange, lome zomervakantie raakt ze in de ban van de stoere motorrijdster Lena (Jade Olieberg). Zal Anne haar gevoelens volgen, al leidt dit tot onbegrip bij haar vrienden? 
Zomer won de Publieksprijs tijdens de afgelopen Roze Filmdagen in maart. Op het Nederlands Filmfestival 2014 werden Ten Napel, Willemijn van der Ree en Steef Cuijpers allemaal genomineerd voor een Gouden Kalf. Singer-songwriter Jacco Gardner leverde vijf liedjes voor de film.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px