banner Pieter Konijn

Nieuws - Maxbox

 • Maxbox Kung fu panda 3 jpg.
  Maxbox 01 februari 2016 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (29-31 jan) belicht door Max van Praag

  De lang verwachte Kung Fu Panda 3 maakte afgelopen weekend zijn opwachting. En Po deed dat met een niet mis te verstaan resultaat. De omzet van 41 miljoen dollar in 3.955 theaters bleek meer dan genoeg om de beste opening ooit voor een animatiefilm in januari te worden. Bovendien wordt de film hoog geprezen op Rotten Tomatoes. Met 80% van de recensies positief en 89% van het publiek.

  Lees verder
 • Maxbox Revenant jpg.
  Maxbox 25 januari 2016 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (22-24 jan) belicht door Max van Praag

  Ondanks de toename van het aantal theaters (met 152) viel de omzet van The Revenant terug met maar liefst bijna 50% tot een bedrag van 16 miljoen dollar in nu 3.711 theaters. Dat kan veel te maken hebben met de zware winterse omstandigheden aan de oostkust van de V.S. Het nieuwe totaal is al wel uitgekomen op 119,2 miljoen dollar.

  Lees verder
 • Maxbox Ride Along 2
  Maxbox 18 januari 2016 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (15-17 jan) belicht door Max van Praag

  Amerika heeft een nieuwe nummer een. De komedie Ride Along 2 met Kevin Hart en Ice Cube, beide heren waren afgelopen weekend nog in Nederland, landde op de eerste positie in de Amerikaanse bioscopen met een omzet van circa 34 miljoen dollar. De film nam daarmee de eerste plaats over van The Revenant, de film die afgelopen week maar liefst twaalf Oscarnominaties toebedeeld kreeg.

  Lees verder
 • Maxbox Revenant jpg.
  Maxbox 11 januari 2016 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (8-10 jan) belicht door Max van Praag

  Het was het eerste weekend in grote release van The Revenant  van Alejandro Gonzalez Inarritu, na een zeer succesvolle twee weken in gelimiteerde vertoning in vier bioscopen. Ook buiten New York en Los Angeles bleek de nieuwe film van Leonardo DiCaprio een schot in de roos.

  Lees verder
 • Maxbox Daddys Home jpg.-1
  Maxbox 04 januari 2016 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (1-3 jan) belicht door Max van Praag

  Het eerste weekend van het nieuwe jaar was het tweede beste januari-weekend ooit. De top twaalf was goed voor bijna 205 miljoen dollar. Dat was maar 4,5 miljoen dollar minder dan het huidige record dat op naam staat van januari 2009, toen Avatar de boventoon voerde.

  Lees verder
 • maxbox Star wars jpg.-1
  Maxbox 28 december 2015 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (25-27 dec) belicht door Max van Praag

  Het tweede weekend van Star Wars: The Force Awakens kon na zo'n opening als die van verleden week alleen maar naar beneden, maar de terugval van 38% en een omzet van 153,5 miljoen dollar in 4.134 bioscopen kwam neer op het beste tweede weekend ooit. Dit resultaat is maar liefst zo'n 47 miljoen dollar (!) beter dan het tweede weekend van Jurassic World, de vorige recordhouder in juni dit jaar. Het is niet het enige record dat gebroken werd.

   

  Lees verder
 • Maxbox Star wars jpg.
  Maxbox 21 december 2015 - Max van Praag

  Boxoffice Amerika (18-20 dec) belicht door Max van Praag

  The Force Awakens: de filmmakers bedachten een titel die recht zou doen aan de inhoud, maar niet geheel onverwacht was er nog een neveneffect. Star Wars: The Force Awakens bracht nog niet eerder vertoonde krachten teweeg in de bioscopen. Nooit eerder opende een film met een weekend van 248 miljoen dollar. Er werd gemiddeld 60.000 dollar omgezet in de 4.134 bioscopen.

  Lees verder