banner Pieter Konijn
NIEUWS - Maxbox

Boxoffice Amerika (24-27 sept) belicht door Max van Praag

28 september 2015

Eindelijk viel er voor Sony dit weekend ook wat te juichen. Na tal van flops gedurende het jaar waarin de nieuwe James Bond binnenkort ongetwijfeld voor verdere feestvreugde zal zorgen, was er nu de animatiefilm Hotel Transylvania 2. Met een opening van 47,5 miljoen dollar in 3.754 bioscopen deed deze het een stuk beter dan zijn voorganger precies twee jaar geleden. Toen begon Hotel Transylvania met een weekend van 42,5 miljoen dollar.

De 47,5 miljoen dollar betekende nu ook een nieuw record voor een septemberopening. Wederom een publiekssucces, ook op Rotten Tomatoes, waar de waardering tot een score van 82% kwam, maar waar de fresh-meter niet hoger bleek te komen dan 46%.

Ook op de tweede plaats een nieuwe film. De ongewone koppeling van Robert De Niro en Anne Hathaway resulteerde in de komedie The Intern. De film werd uitgebracht in 3.305 bioscopen. Die zorgden samen voor een opening van ruim 18,2 miljoen dollar. Van regisseur Nancy Meyers (It’s Complicated, The Holiday, Something’s Gotta Give) komt meestal wel een goede publieksfilm. Dat werd nu ook weer bevestigd op Rotten Tomatoes met een 81% score voor waardering. De recensenten waren met een 57% fresh score echter minder enthousiast. Internationaal opende de film met een omzet van 11,8 miljoen dollar.

Maze Runner: The Scorch Trials zakte dit tweede weekend van de eerste naar de derde plaats. De 3.792 bioscopen brachten bij elkaar 14 miljoen dollar op. Dat was bijna 54% minder dan vorig weekend. De totaalomzet bedraagt nu 51,7 miljoen dollar. Bijna een schijntje vergeleken met het nieuwe internationale resultaat van 121,8 miljoen dollar.

Op de vierde plaats het spektakel Everest met ruim 13 miljoen dollar. De 545 IMAX-bioscopen kregen nu gezelschap van 2.461 andere (gewone) bioscopen. Daardoor nam de omzet met ruim 81% toe in vergelijking met vorig weekend. Het nieuwe totaal kwam op 23,1 miljoen dollar. Buiten de VS lijken de cijfers zich toch beter te ontwikkelen met een huidige totaalstand van 73,7 miljoen dollar.

De Johnnie Depp film Black Mass verloor 49% van de omzet van het eerste weekend. Dat betekende een omzet van 11,5 miljoen dollar in 3.188 bioscopen. Het bracht het nieuwe totaal op 42,6 miljoen dollar. Van het internationale front valt er nog weinig te melden.

The Visit continueerde de succesvolle run met een derde weekend van ruim 6,7 miljoen dollar in 2.967 bioscopen. De slechts 5 miljoen dollar kostende film heeft nu in totaal 52,3 miljoen dollar opgebracht. Met 8 miljoen dollar is de internationale bijdrage nog bescheiden.

Op de zevende plaats The Perfect Guy in dit derde weekend. De omzet van ruim 4,7 miljoen dollar in 1.889 bioscopen (-341) was ruim 51% minder dan vorige week. Met 12 miljoen dollar budget was dit ook al een goedkope film.

War Room, op de achtste plaats, voert met een budget van slechts 3 miljoen dollar de lijst aan van de low-budgetfilms van dit moment. Die laatste titel voegde dit weekend nog eens 4,3 miljoen dollar toe aan het totaal dat nu 56 miljoen dollar bedraagt.

De horrorfilm The Green Inferno opende met 3,5 miljoen dollar in 1.540 bioscopen. Dat was geen hoopgevend begin voor het schijnbaar bloederige griezelspektakel, dat ook op Rotten Tomatoes de handen niet op elkaar kon krijgen. De scores waren 38% fresh van de pers en 43% van het publiek.

Met slechts 59 bioscopen en een omzet van bijna 1,8 miljoen dollar wist de actiefilm Sicario (over drugskartels) met een tiende plaats door te dringen tot het top tien lijstje van best lopende films na vorige week gelanceerd te zijn in zes bioscopen. Emily Blunt, Benicio Del Toro en Josh Brolin schitteren in deze door pers en publiek zeer hoog gewaardeerde film, respectievelijk 92 en 90% op Rotten Tomatoes.

Vanaf volgende week onder meer weer twee films van gelouterde regisseurs. Exclusief in IMAX The Walk van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt en Ben Kingsley en The Martian van Ridley Scott (inmiddels ook al ver over de pensioengerechtigde leeftijd) met Matt Damon, Jessica Chastain en Jeff Daniels.

 

 

lees meer
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird