banner Pieter Konijn
NIEUWS - Maxbox

Maxbox: de analyse van 10 - 12 juli (Amerika)

12 juli 2015

De zegetocht van Universal houdt niet op. Afgelopen weekend kon de studio weer een succesverhaal aan de reeks van 2015 toevoegen. Minions behaalde het afgelopen weekend in de Verenigde Staten een gigantische omzet van 115,2 miljoen dollar. Daarmee leverde Minions Universal een indrukwekkend kopiegemiddelde op van 26.785 dollar in de 4.301 theaters waar de film te zien was.

Met deze cijfers kwam de film niet alleen overtuigend op nummer een te staan in de bioscooplijst van afgelopen weekend, de film plaatste zichzelf op de tweede plaats van de beste opening ooit voor een animatiefilm. De minions moeten daarin alleen Shrek the Third aan zich voorbij gaan gaan. Die film opende in 2007 met 121,6 miljoen dollar.

Doordat de gele wezentjes in 56 internationale markten ook nog eens 124,3 miljoen dollar bij elkaar wisten te brengen, staat het wereldwijde totaal inmiddels al op 395,7 miljoen dollar.

De tweede plek afgelopen weekend was ook voor een Universal-film. In de vijfde week brachten de dino’s uit Jurassic World 18,1 miljoen dollar in het laatje in 3.441 theaters. Het Amerikaanse bioscooptotaal kwam daarmee uit op 590,7 miljoen dollar. Volgens The Hollywood Reporter is de film daarmee heel hard op weg deel uit te gaan maken van het selecte groepje van vier films die 600 miljoen dollar wisten te vergaren op de Amerikaanse markt (Avatar, Titanic en The Avengers).

Op de derde plek eindigde Pixars Inside Out. De film, die flink te leiden had onder de kracht van de minions, leverde in het vierde weekend echter nog altijd 17,1 miljoen dollar op. Daarmee kwam het binnenlandse totaal op 283,6 miljoen dollar. Internationaal begint de film langzaam maar zeker ook zijn weg naar het publiek te vinden. Er kwam 19,1 miljoen dolaar bij in 44 landen, waarmee het wereldwijde totaal is uitgekomen op 435,4 miljoen dollar.

Terminator: Genysis - op nummer vier - mocht dit weekend (het tweede) slechts een magere 13,7 miljoen dollar toevoegen aan het totaal. Terminator leverde daarmee 49,3% in ten opzichte van vorig weekend. De film, nog te zien op 3.783 locaties, kwam op een binnenlands totaal van 68,7 miljoen dollar. Wereldwijd hebben Schwarzenegger & Co. tot nu toe 224,8 miljoen dollar verdiend.

Een andere nieuwe binnenkomer in de Amerikaanse bioscopen afgelopen weekend was The Gallows. De voor slechts 1 miljoen dollar geproduceerde horrorfilm verdiende afgelopen weekend 10 miljoen dollar in 3.376 theaters.

Warner Bros.’ Magic Mike XXL deed afgelopen weekend geen beste zaken. In 3.376 theaters werd 9,6 miljoen dollar omgezet. Het totaal in de VS is daarmee uitgekomen op 48,4 miljoen dollar. Internationaal werd er door dertig markten 10,3 miljoen aan het totaal toegevoegd zodat het wereldwijde totaal op 68,9 miljoen dollar staat. De terugval in de tweede week bleef wel beperkt tot slechts 25%.

Niet alles dat Universal aanraakt verandert in goud. Ted 2 moest in de derde week van release genoegen nemen met een bescheiden 5,6 miljoen dollar en een zevende plek in de top twintig. Het totaal staat inmiddels op 71,6 miljoen. De film leverde bijna 50% in ten opzichte van vorig weekend.

De derde nieuwe film afgelopen weekend was Self/Less van regisseur Tarsem Singh met Ryan Reynolds in de hoofdrol. De film, die 26 miljoen dollar kostte om te produceren, opende met een magere 5,4 miljoen dollar in 2.353 theaters.

De nieuwkomer uit India, Baahubali: The Beginning, bleek op een hele duidelijke manier een niche markt aan te boren. De film verdiende 3,5 miljoen dollar via slechts 236 locaties. Dat betekent een kopiegemiddelde van 15.148 dollar. De film kwam binnen op nummer negen.

Op nummer tien eindigde Max (niet te verwarren met Mad Max). De film over de heldhaftige herdershond Max bracht 3,4 miljoen dollar op waarmee het totaal kwam op 33,7 miljoen.

Goede resultaten waren er voor de documentaire Amy over wijlen Amy Winehouse. De film deed goede zaken in de Amerikaanse bioscopen. In de tweede week steeg het aantal theaters naar 341 die samen 1,8 miljoen dollar opbrachten. Het totaal staat inmiddels op 2,1 miljoen dollar.

Volgende weekend zien we de Amerikaanse release van Marvels Ant-Man (3.700 theaters) en Universals komedie Trainwreck (3.100 theaters). Daarnaast gaan onder meer Woody Allens nieuwste Irrational Man en Bill Condons Mr. Holmes het publiek voor zich proberen te winnen.

 

Minions (Universal)Still Minions, distributie Universal.

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px