banner Pieter Konijn
NIEUWS - Maxbox

Maxbox: de analyse van 24 april - 26 april (Amerika)

27 april 2015

Het was alweer het vierde weekend op rij dat Furious 7 als de nummer één-film eindigde. Nog niet gehinderd door Avengers: Age of Ultron, die in de VS pas op 1 mei uit de startblokken gaat, brachten de 3.808 bioscopen bijna 18,3 miljoen dollar bij elkaar. Dat was wel ruim 37% minder dan in het derde weekend. Er vielen afgelopen weekend ook 156 bioscopen af. Het nieuwe totaal van de monsterhit is opgelopen tot 320,5 miljoen dollar in slechts vierentwintig dagen. 
Alsof dit nog niet spectaculair genoeg is, doet het nieuwe totaal namens de rest van de wereld er nog een schepje boven op. Afgelopen weekend werd de internationale omzet van 1 miljard dollar overschreden, zodat er op dit moment een globaal totaal staat van 1.321.536.000 dollar.

De komedie Paul Blart: Mall Cop 2 wist zich ondanks de slechte ontvangst door pers en publiek te handhaven op de tweede plaats. In 3.633 bioscopen kwam de recette uit op 15,5 miljoen dollar en dat betekende nog niet eens zo’n slechte terugval van bijna 35%. Na tien dagen is de totale omzet gekomen op bijna 44 miljoen dollar. Internationaal is het voorlopige totaal een matige 10,1 miljoen dollar, maar er zullen ook nog maar weinig landen zijn die de film al hebben uitgebracht. De reputatie van hoofdrolspeler Kevin James is ook niet zodanig dat men buiten de VS warm zal lopen voor deze film. 

Op de derde plaats The Age of Adaline, die dit weekend in 2.991 bioscopen in première werd gebracht. Dat leverde bijna 13,4 miljoen dollar op. 'Onze’ Michiel Huisman speelt een van de hoofdrollen naast Blake Lively, Harrison Ford en Ellen Burstyn. Zo’n 1,5 miljoen mensen kochten een kaartje voor de film met onze landgenoot, een aantal dat hij nog niet eerder voor een van zijn Nederlandse films heeft gezien. 
De ster uit Games of Thrones naast de ster uit de Indiana Jones en Star Wars films: het is voor Huisman iets om trots op te zijn. The Age of Adaline wordt in juni door DFW ook in Nederland uitgebracht.

Verleden week stond de animatiefilm Home op de vierde plaats, en op die plek eindigde de film nu weer. De recette van 8,3 miljoen dollar in 3.311 bioscopen was slechts 22% minder dan vorig weekend. Door dit resultaat kwam het nieuwe totaal op 153,8 miljoen dollar. Buiten de VS is de totaalomzet opgelopen tot 145,3 miljoen dollar. 

De horrorfilm Unfriended zakte van de derde naar de vijfde plaats met een omzet van ruim 6,2 miljoen dollar in 2.775 bioscopen. Dit tweede weekend- resultaat betekende een terugval van bijna 61% ten opzichte van het openingsweekend. In totaal is er nu ruim 25 miljoen dollar omgezet.

Door de uitbreiding van 39 naar 1.255 bioscopen maakte de sciencefiction-thriller Ex Machinaeen enorme sprong op de ranglijst: van de vijftiende naar de zesde plaats. Een plus in omzet van 581%, en dat kwam neer op een derde weekend van ruim 5,4 miljoen dollar. Het voorlopige totaal kwam nu op bijna 7 miljoen dollar. Het internationale totaal doet het met ruim 7 miljoen dollar nog net iets beter.

The Longest Ride daalde van de vijfde naar de zevende plek met een recette van bijna 4,4 miljoen dollar in 3.140 bioscopen. Dat waren er in dit derde weekend al weer 231 minder dan vorige week. De totaalomzet kwam op 30,4 miljoen dollar. Buiten de VS werd tot nu toe 7,9 miljoen dollar omgezet. 

De komedie Get Hard wist zich nog steeds te handhaven in de top tien. In dit vijfde weekend brachten de 2.276 bioscopen een bedrag van 3,9 miljoen dollar bij elkaar. Een zeer bescheiden terugval van 21% in vergelijking met vorig weekend. Het totaal kwam op ruim 84 miljoen dollar. Buiten de VS is het totaal met 15,7 miljoen dollar nog zeer gering.

Op de negende plaats de natuurdocumentaire van Disney Monkey Kingdom. In dit tweede weekend viel de recette ruim 22% terug en dat betekende ruim 3,5 miljoen dollar in 2.012 bioscopen. In totaal is er bijna 10,3 miljoen dollar omgezet.

Woman in Gold zakte van de zevende naar de tiende plaats met 3,5 miljoen dollar in 1.981 bioscopen. Dat was 24% minder dan het derde weekend. Met een huidig totaal van slechts 21,6 miljoen dollar lijkt het drama over het terugkrijgen van gestolen kunstschatten tijdens de Tweede Wereldoorlog niet uit te draaien op een succes.

The Water Diviner van en met Russell Crowe opende met 1.250.000 dollar in 320 bioscopen. De integere poging van Crowe om een indrukwekkende anti-oorlogsfilm te maken is maar ten dele gelukt, en lijkt helaas voorbestemd om te mislukken aan de bioscoopkassa. 
Dit begin wijst al op een behoorlijke tegenvaller voor de ongetwijfeld dure film, hetgeen is af te zien aan de hoge production value. Ook het internationale resultaat van 11,3 miljoen dollar (inclusief de Australische cijfers - thuisland van Crowe) wijst al op falen van de bioscooprelease.

Een nieuwe blockbuster dient zich aan: Avengers: Age of Ultron opent a.s. vrijdag in 4.200 theaters. De film is buiten de VS afgelopen weekend al uitgebracht en dat leidde tot een onvoorstelbaar openingsweekend van 201,2 miljoen dollar. 
Het wordt een fantastisch bioscoopjaar en er zijn nog acht maanden te gaan. 

 

lees meer
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px