banner Pieter Konijn
NIEUWS - Onderzoek

Bioscoopreclame kan meer betekenen voor merken

10 januari 2017

Bioscoopreclame kan veel effectiever uitpakken voor merken. Dat is de conclusie van een recent onderzoek naar het rendement van reclame in de bioscoop in het Verenigd Koninkrijk.

Als bedrijven hun besteding aan bioscoopreclame - als onderdeel van de totale mediamix - zouden verdubbelen, zou het leiden tot een Return on Investment (ROI) van meer dan het dubbele. Het onderzoek noemt merken uit de reiswereld als voorbeeld. Elke pond investering in bioscoopreclame door bedrijven uit deze sector zou leiden tot 2,70 pond aan inkomsten.

Andere sectoren die ervan zouden profiteren als ze meer zouden investeren in bioscoopreclame zijn volgens het Engelse onderzoek Fast Moving Consumer Goods (FMCG) en telecommunicatie.

Het onderzoek met de naam Building Box Office Brands, is een vervolg op een onderzoek naar de impact van bioscoopreclame dat in het najaar van 2015 werd gepubliceerd.

Het onderzoek is uitgevoerd door Digital Cinema Media en onderzoeksbureau Millward Brown. Digital Cinema Media is de mediaexploitant die in het Verenigd Koninkrijk reclameruimte verkoopt in de bioscopen van Cineworld, Odeon en Vue.

Het volledige rapport is online te raadplegen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px