banner Pieter Konijn
NIEUWS - Onderzoek

Dick Spruitenburg wint scriptieprijs

29 september 2016

Een scriptie over de gevolgen van illegaal downloaden voor de bioscoopmarkt is de winnaar van de dr. J. Ph. Wolff Scriptieprijs. De winnaar, student Dick Spruitenburg, kreeg de prijs afgelopen dinsdag uitgereikt. Dat gebeurde tijdens de industriemiddag op het Nederlands Film Festival.

Er waren drie genomineerden: Mireille Rooijendijk, die een scriptie schreef over de positie van de Nederlandse arthousejeugdfilm naar aanleiding van de film Kauwboy, Rick van Hees, die een scriptie schreef over het verband tussen de opkomst van multiplexen en stijgende bezoekersaantallen in Nederland én Dick Spruitenburg.

Spruitenburg kreeg de prijs, die bestaat uit een cheque ter waarde van 2.000 euro, overhandigd door juryvoorzitter Marieke Jonker.

De drie genomineerden zijn door Filmonderzoek geselecteerd uit tien inzendingen en vervolgens beoordeeld door een jury, bestaande uit Marieke Jonker, Sandra den Hamer en Wim Bekkers.

De scriptieprijs is een initiatief van Stichting Filmonderzoek om onderzoek naar de filmsector te stimuleren. De prijs draagt de naam van de oprichter van Stichting Filmonderzoek, ter ere van zijn jarenlange inzet voor onderzoek in de filmsector. Het geldbedrag behorend bij de prijs is tevens mogelijk gemaakt door de heer Wolff.

Winnaar scriptieprijs Dick Spruitenburg en presentatrice Isolde Hallensleben

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px